Teslimat Robotları Piyasada

Özerk teslim robotları, bu yaz Virginia Commonwealth of Virginia genelinde kaldırımlar, geçitler ve ortak kullan yollarda görülecek.

Gov Terry McAullife kısa süre önce Starship Technologies'in Kişisel Teslim Cihazlarının (PDD'leri) kullanılmasına izin veren bir kanun imzaladı . Soğutuculara benzeyen altı tekerlekli robotlar, 15-30 dakikada bir iki kilometre yarıçapı içinde parseller içinde, yiyecekler ve içcek dağıtmak için tasarlandı.

PDD'ler yaklaşık 40 litre hacmindedir ve 20 kiloya kadar yükü taşıyabilir. Saatte 6,5km hızla gidebiliyor.
Teslimat Robotları Piyasada
Tüm trafik ve yaya kontrol cihazlarına ve trfik işaretlerine uygun hareket ediyor. Sahiplerinin adını ve iletişim bilgilerini ve benzersiz bir şekilde tanımlayabiliyor. Numarası belirtilen bir plaka veya işaretçi gösterilmelidir. Yeni yasa uyarınca tehlikeli madde, madde veya atık taşıması yasaktır.

Şarj edilebilir Li-Ion pillerle çalışan PDD'lerin geliştirilmesi gerekiyor. Bu şekliyle50 litreden fazla ağırlığa sahip olamazlar veya 15km saatten daha hızlı seyahat edemiyorlar.

PDD'ler özerk olarak yol alabilirken, Virginia eyalet yöntimi, bir insan operatörünün seyir ve operasyonlarını aktif olarak kontrol etmesini veya izlemesini şart koşuyor. Starship'in PDD'leri, bir filo yönetimi uygulamasıyla uzaktan kontrol edimektedir.
Teslimat Robotları Piyasada
Virginia yasası, Birleşik Devletler'deki özerk teslim robotlarını yöneten ilk eyalettir.

"Devletler kaldırımlarda hareketli araçları yasaklayan yasalar var, ama yasada yazıldığı zaman otonom mobil robotlar yavaş hareket eden robotların tasarlanmsını şart koştu.

Virginia eyaletine "Bu nedenle, yeni kanunlar gerekiyor" denilmiştir.

Benzer satırlardaki yönetmelikler Florida ve Idaho'y da önerildi.

 Teslimat Robotları Piyasada Gelecek Bu Şekilde Mi
Teslim RobotlarI: Sonraki Gelecek Mi?
İnsanlar kiralamayı tercih ediyor - ve bazen asgari ücret arttıkça bu pratiğe yönelim de artıyor. "Sonuçta, böyle görevler için dronları kullanmak daha ucuz ve daha güvenilir olacak".

Dağıtım Robotları, robotlarının dünya çapında 16 ülkede 56 şehirde 5600 testi gerçekleştirdiğini veya gerçek teslimat yaptıkları iddia edildi. Robotları test eden şirketler arasında, Avrupa'nın en büyük gıda dağıtım şirketi Just Eat; Swiss Post, İsviçre ulusal posta servisi; Hermes Parsel Almanya'daki Metro Grubu ve perakende satışı; Ve Londra merkezli gıda dağıtım şirketi Pronto'yu da listede görüyoruz.

Dağıtım robotları Amerika Birleşik Devletleri'nde Redwood City, California'da DoorDash tarafından test edilmekte; Dispatch tarafından San Francisco'da; Ve Postmates tarafından Washington DC'de de testi başarıyla geçmiştir.

Dominos'un geçen yıl Yeni Zelanda'da özerk bir pizza dağıtım robotu denemesi başladı.

Akülü çalışan dört tekerlekli Dominos Robotik Ünitesi (DRU) bildirildiğine göre 12 mil hareket alanına sahip ve yaklaşık bir metre yükselebimekedir. İçecekleri serin tutmak için çeşitli bölmeler ve pizzayı da sıcak, ve 10 pizza kadar taşıyabilecek kapasitededir.

Yerleşik sensörler, robotun engelleri aşmasına yardımcı oluyor.

Gizlilik İhlali ve Diğer Kaygılar

Starship PDD'lerde konum incelenmesi ve izlemesi için yüksek çözünürlüklü kameralar kullanmak, mahremiyete girme veya kolluk kuvvetleri veya devlet kurumları tarafından gözetim için kullanılma korkularını ortaya çıkarabilmektedir.

McGregor, "Bu tür bilgilerin kullanımı, insanların yasal haklarını ihlal etmiyorsa, halka açık yerlerde kullanılan trafik kameralarından ya da güvenlik kameralarından gelen bilgileri kullanmaktan başka bir şey değildir, örneğin evlerine girmeyecek" dedi. "Ancak, her zaman bazı belirsiz alanları olacaktır."

McGregor, robotların terörle ilgili faaliyetler için kullanılabileceği korkusu da var "ancak bu robotlarla mümkün olabileceğini düşündüğümüz her şey olabilir" diye ekliyor McGregor "sorunun sorusu değil, sorunun çözümü daha iyi. "

Newest
Previous
Next Post »